Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія «Маркон» довела у суді, що зупинка будівництва готелю завдасть їй збитків.

Фото: Український інтерес / Катя Пташка

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії «Маркон» і скасував припис Департаменту архітектурно-будівельного контролю КМДА щодо зупинки будівництва восьмиповерхового готелю на Андріївському узвозі 14-16.

На суді представники компанії зазначили, що зупинення виконання робіт призведе до значних витрат і руйнування недобудованих елементів об’єкту і як наслідок неможливості реалізації наступних етапів будівництва.

Також у компанії «Маркон» повідомили, що науково-технічний супровід здійснює Київський національний університет будівництва та архітектури (КНУБА), який встановив відсутність впливу будівництва на прилеглу територію.

Рішення суду може бути оскаржене в Касаційному адміністративному суді протягом 30 днів.

Міська влада передала компанії «Маркон» ділянку під будівництво готельного комплексу Mercure Andreyevskiy Готель Київ із ресторанами та паркінгом у 2006 році. Будівництво почалося в 2012 році. Планується звести фасад у псевдоісторичному стилі. На інформаційному плакаті на місці будівництва зазаначено, що це буде готель на сім поверхів із мансардою.

11 квітня київські активісти заблокували будівництво готелю на Андріївському узвозі, 14-16. Вони знесли металеві ворота і захопили будівельний кран.

17 та 19 квітня під КМДА кияни влаштували акції із вимогою припинити забудову Андріївського узвозу. На засіданні Київради 19 квітня мер Києва Віталій Кличко зазначив, що документи на будівництво було видано в 2006 році. «Ми знаємо, як тоді видавалися дозволи», – додав він.

Мер заявив, що слід зупинити будівництво, щоб інвестор вніс правки і скоригував проект. Після цього, за словами Кличка, проект повинна розглянути містобудівельна рада за участі представників громадськості у відкритому режимі, й ухвалити рішення щодо перспективи цього будівництва. «Ми маємо змусити інвестора у місячний термін узгодити з вимогами закону рішення щодо поверховості і зауважень містобудівельної ради», – заявив Кличко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button