Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 квітня о десятій ранку на сходах будівлі КМДА відбудеться мітинг проти будівництва об’єктів на Андріївському узвозі та Поштовій площі.

Фото: Київська міська державна адміністрація / Facebook

Ініціативні групи, серед яких громадський рух «Почайна» та «Громада Андріївський узвіз», вимагають від Київради проголосувати за створення археологічного музею під Поштовою площею, а також розірвати договів оренди землі з підприємством «Маркон», що займається будівництвом готелю на Андріївському узівозі, 14-16.

У вівторок, 17 квітня, Київрада не змогла проголосувати за відповідні рішення. Засідання почалося з запізенням через повідомлення про мінування, а потім відбулася «година запитань» до міського голови, яка тривала дві години.

Як розповів голова фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський у Кризовому медіа-центрі 18 квітня, депутати тягнули час і перейшли до питання по Поштовій площі лише о 18:00, за півгодини до кінця засідання.

У цей час під Київрадою мітингували супротивники забудови. Під час сутичок виламали двері до сесійної зали. Як заявила засновниця руху «Почайна» Анабелла Моріна, депутати зімітували поломку дверей, щоб припинити розгляд питання.

Виступаючи сьогодні у Кризовому медіа-центрі, Моріна закликала приходити на мітинг 19 квітня, оскільки, за її словами, електронні петиції не працюють.

Нагадаємо, що у 2015 році у котловані підземного ТРЦ на Поштовій площі археологи виявили залишки старовинного дерев’яного кварталу XI-XII сторіч. Тоді міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що всі знайдені пам’ятки будуть збережені. На засіданні земельної комісії Київради, на початку цього року, розглянули ідею створення музею та підтримали питання щодо припинення договору з інвестором.

Також на ділянці за адресою вул. Андріївський узвіз 14-16 приватне підприємство «Маркон» планує звести восьмиповерховий готель. Проте місцеві активісти намагались зупинити будівництво, оскільки воно порушує всі чинні містобудівні обмеження. Додамо, що на приватній ділянці поруч із будівництвом стався зсув ґрунту. У вересні 2017 року було створено петицію про припинення забудови.

16 березня 2018 року Міністерство культури надало дозвіл на проведення будівництва приватному підприємству «Маркон» на Андріївському узвозі 14-16. Чиновники КМДА у своїх зверненнях вимагають зупинити ремонтні роботи на цій ділянці. Раніше «Хмарочос» писав, що активісти захопили будівельний кран на Андріївському узвозі та роблять із нього селфі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button