Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фестиваль відбудеться 19-20 травня в Українському домі та складатиметься з різних секцій

Цьогорічна кінопрограма фестивалю включає презентації нових українських художніх та анімаційних фільмів. Одною з головних кіноподій стане фан-зустріч «Легенди української анімації», де кожен матиме можливість познайомитись з авторами найкращих українських анімаційних фільмів: Давидом Черкаським, який працював над створення «Пригод капітана Врунгеля», «Лікаря Айболить» та «Острова скарбів», а також Євгеном Сивоконем та Едуардом Кіричем, що створили серію мультфільмів «Як козаки…».

Фото: hromadske.ua/culture

Також серед кінорелізів будуть представлені фільми: пригодницький екшен «Дике поле», за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадала, українське фентезі «Сторожова застава», історичний екшен «Захар Беркут», нова українська фантастика «Бобот» та новий анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», створеного за мотивами драматичної поеми Лесі Українки. Також в рамках блоку відбудуться зустрічі з українськими студіями, які створюють спецефекти.

Літературна програма фестивалю буде зосередження на тематичних дискусіях. Окрема дискусійна панель буде присвячена книжкам Террі Пратчетта: його видавці, редактори та перекладачі розповідатимуть про нюанси й пастки Дикосвіту. Серед гостей дискусійної програми видавці, редактори, перекладачі та художники.

Фото: hromadske.ua/culture

Найважливішою подією фестивалю є виступ лауреатки численних міжнародних премій, авторки «Часодіїв» Наталі Щерби. Також 19 травня відбудеться знакова для усіх фанатів презентація новинок українських перекладів коміксів DC – у тому числі коміксу «Вартові». На фестивалі буде Графічний стіл, де відомі художники будуть малювати наживо протягом обох днів фестивалю: відвідувачі матимуть змогу поспілкуватися та взяти автографи.

Для геймерів будуть кіберспортивні змагання. У зоні настільних ігор будуть представлені новинки від українських виробників.

Організатори повідомляють також, що цього року на косплей шоу зареєструвалась рекордна кількість відвідувачів.

Читайте матеріал «Хмарочос» про ідею створення  Kyiv Comic Con.

Читайте також: Дівчата-геймери про своє ставлення до комп’ютерних ігор та сексизм в онлайні


Місце: Український дім

Адреса: вул. Хрещатик, 2

Вартість: 1 день – 300 грн за квиток, за 2 дні – 400 грн за квиток. Придбати квитки можна через сайт фестивалю і на місці. Дітям до 9 років у супроводі дорослих вхід безкоштовний (дітям 7-9 років потрібно мати з собою учнівський квиток для підтвердження віку).


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button