Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

18-19 травня до багатьох музеїв Києва можна потрапити безкоштовно.

Фото: Національний художній музей

З 20:00 до 23:00 у суботу 19 травня Національний художній музей запрошує «любителів темряви і музейних дивовиж» відвідати музейну експозицію в доповненій реальності; заповнити міні-книжку з запитаннями до художніх творів і отримати за це печиво з музейним передбаченням; розмалювати рисунки за мотивами творів Олександра Богомазова; послухати DJ Mishukoff. Крім того, волонтери, одягнені як герої картин, впродовж 30 хвилин позуватимуть для охочих малювати. Вхід вільний.

Шоколадний будинок на вулиці Шовковичній анонсував безкоштовні екскурсії 18 травня: оглядова екскурсія будинком (з 11:00), пілотна екскурсія «Музеєм скульптури» (12:00), «Особлива екскурсія з несподіванками» (14:00) та дитяча екскурсія з привидом (15:30). Реєстрація обов`язкова за телефоном: 044 253 0521. Також у програмі є один платий захід – квест «Ніч у музеї» вартістю 295 гривень.

18 травня відбудуться театралізовані екскурсії в Косому капонірі на території Київської фортеці. Двері камер, карцерів та інших приміщень відчиняються раз на рік, у цю ніч. Екскурсію проводить Барон Мюнхгаузен. У музеї покажуть фільми «Той самий Мюнхгаузен» і про вбивство Столипіна. Вартість входу від 100 грн.

19 травня, із 21:30 до ранку, Музей історії України влаштує акцію «Міфи музейних експонатів», на якій будуть інтелектуальні ігри, майстер-класи, чаювання тощо. Вартість входу 300 грн.

18 травня в Київському будинку книги можна відвідати семінар «Геніальні музеї світу». Слухачам розкажуть про зали Лувру, Ермітажу, Віденського музею мистецтв, Палацу дожів у Венеції, замку Сфорческо в Мілані, галереї Уффіці у Флоренції, Прадо в Мадриді і багатьох інших. Вартість входу 100 грн, початок о 18:30.

У Софії Київській 18 травня підготували квест «Таємниця давніх стін» для дітей від дев’яти років (70 грн), безкоштовний майстер-клас з монотипії, безкоштовну екскурсію про Анну Ярославну. У програмі «Загадки писемності» дітей від семи років познайомлять з давньою абеткою і навчать писати таємні записки за допомогою шифру.

18 травня безкоштовно працюватимуть Софійський собор, Будинок митрополита, Золоті ворота, Кирилівська церква, оглядовий майданчик Андріївської церкви та Музей народної архітектури та побуту.

Нагадаємо, що музеї Києва влаштовують дні відкритих дверей і в інші дні травня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button