Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

25 травня в рамках проекту «Київський Інтернаціонал – 68′ Сьогодні» відбудеться лекція американського антрополога Олексія Юрчака  «Лабораторія майбутнього: тіло Леніна між біохімією та мистецтвом».

Фото: «Київський Інтернаціонал – 68′ Сьогодні»

У своїй лекції дослідник розповість про те, як виглядає  «ленінізм» з точки зору біохімії з її біолабораторіями, хімічними тестами та анатомічними процедурами й те, як політичне та біологічне перетинаються в цьому проекті. Також з цієї перспективи він погляне  на сучасні іконоборчі рухи, що спрямовані на образи Леніна.

«Радянський комуністичний проект був організований навколо «ленінізму» – дискурсивного й матеріального конструкта, що складався із текстів та цитат Леніна, образів та скульптур, а також тіла Леніна у Мавзолеї. Як владний центр суверенітету, «ленінізм» був постійним та вічним. Це було єдине фізичне тіло і тіло знань, в якому не можна було сумніватися та виходити за його межі в рамках радянського політичного дискурсу», пишуть організатори події.

Додамо, що Олексій Юрчак – американський антрополог російського походження, професор на факультеті антропології Університету Каліфорнії, Берклі. За свою книжку «Все було назавжди поки не закінчилось: останнє радянське покоління» отримав Премію Вейна С. Вучинича (2007) та премію «Просвітник» (2014). Зараз працює над дослідженням унікальної біохімічної науки, що підтримує тіло Леніна в московському Мавзолеї.

Мова лекції – російська.

Нагадаємо, що у рамках Kyiv Art Week презентували відновлений фрагмент «Стіни пам`яті».

 


Місце: Будинок кіно

Адреса: вулиця Саксаганського,6

Дата: 25 травня

Час: 19:00

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button