Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Грушевського невідомі зіпсували відновлені графіті часів Майдану, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Фото: Роман Котляр / Facebook

Повідомляється, що слідчі Печерського управління поліції розшукують тих, хто це зробив, зокрема, встановлюють наявність записів камер відеоспостереження й опитують можливих свідків. Питання щодо кваліфікації правопорушення поки вирішується.

На фото, які виклав у Facebook Роман Котляр, видно, що на портретах Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка написали FAKE.

У вересні 2017 року співробітники магазину «Емпоріум», розташованого у цій будівлі, замалювали графіті «Ікони революції». Після цього обурені націоналісти з організації С14 розбили вітрину магазина і розфарбували фасад. Директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що ці графіті є історичною пам’яткою.

Громадська організація, за власним визначенням, націонал-лібералів, «Новий вогонь» разом із її директором Дмитром Різниченком, намалювала на фасаді копії знищених графіті. Автор оригінальних зображень Sociopath різко відреагував на цю акцію, заявивши, що «нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами» і що «вандальна акція організації “Новий Вогонь” остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт з відновлення оригінальних майданівських символів».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button