Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Екологічний посуд розкладатиметься за півтора місяці.

Фото: 048.ua

У місті Вилкове Одеської області планують налагодити виробництво одноразового посуду з очерету. Про це заявив міський голова Микола Дзядзін, повідомляє 048.ua.

За його словами, такий посуд буде розкладатися всього за півтора місяці.

Фото: Промисловий портал

Зараз проходять дослідження в Одеській Національній Академії харчових технологій. Щойно буде готове техніко-економічне обґрунтування, проект почнуть втілювати в життя. Планують залучити кошти іноземних грантодавців.

В околицях Вилкового росте велика кількість очерету, який місцеві викошують взимку і роблять із нього покрівлі для дахів, які експортують в Європу. З відходів, що лишаються від цього виробництва, пресують у брикети для опалення оселі.

Нагадаємо, Єврокомісія планує запровадити нові правила для країн-членів ЄС, які спрямовані на заборону або заміну одноразових товарів із пластику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button