Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

15 червня у Національному музеї історії України на два тижні відкриють експозицію з оригіналами мистецьких виробів, створених мисливцями на мамонтів понад 14 тисяч років тому.

На виставці «Мистецтво мисливців на мамонтів» покажуть десять виробів із кістки. Це мистецькі твори ранньої кам’яної доби, знайдені в Україні на двох стоянках мисливців на мамонтів: Мізинській у Чернігівській області та Кирилівській у Києві.

Одна з пам’яток Мізинської стоянки, зазначає прес-служба Музею, – особливо унікальна. Це кістяний браслет, прикрашений одним із найдавніших зображень меандрового візерунку, а також стилізованими жіночими фігурками – «пташечками».

Ці пам’ятки потребують особливих умов зберігання через свою вразливість. Зокрема, браслет із меандровим візерунком зібраний із понад 30 фрагментів.

Востаннє ці вироби експонували у 2004–2005 роках на виставці у Національному природничому музеї Франції. Обов’язковою умовою експонування, завдяки якій Україна тоді погодилася надати Франції свої пам’ятки, було створення їхніх копій у всесвітньо відомій реставраційній майстерні Лувру. Саме ці копії і представлено у постійній музейній експозиції.

На презентацію виставки, як відбудеться 15 червня о 14:00, вхід вільний.

Читайте також, які музеї Києва можна відвідати безкоштовно у червні.


Місце: Національний музей історії України

Адреса: Київ, вул. Володимирська, 2

Дата: 15 червня – 30 червня

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button