Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голова громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна, яка виступає за створення музею на Поштовій площі, голодує п’ятий день. Вона заявляє, що припинить голодування лише після розірвання договору із забудовником.

Фото: facebook.com/annabella.morina

У коментарі Громадському Моріна повідомила, що почувається добре, хоча напередодні мала дуже погане самопочуття. Їй довелося вживати Регідрон – препарат для профілактики зневоднення під час отруєнь.

Сьогодні, 25 червня, її відвозили на офіційний медогляд. Вона сдала аналізи, є підозри з боку підшлункової.

На Поштовій також протестують інші прибічники створення музею та розірвання договору, який передбачає будівництво тут торгівельно-розважального центру. Вони завісили будівельні паркани плакатами і банерами. Активісти також проводять безкоштовні екскурсії.

Моріна оголосила голодування 21 червня після рішення Київради щодо Поштової площі. У рішенні йдеться про продовження археологічних досліджень і музеєфікацію артефактів. Водночас інвестиційний договір із забудовником не розірвали. За словами Моріної, це рішення узаконює інвестора та дозволяє йому продовжувати роботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button