Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кількасот пасажирів застрягли в аеропортах Києва, туніського Монастіра та грузинського Батумі через скасування рейсів авіакомпанії Bravo Airways.

Дитина в аеропорту Батумі. Фото: Ксюша Дубенчук / Facebook

Зокрема, було скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина), Шарм-ель-Шейха (Єгипет).

Так, Анна Каранова написала у Facebook, що купила тур в оператора JoinUp і мала вилетіти в єгипетську Хургаду 29 червня літаком Bravo Airways. Проте рейс переносили більше десяти разів, а також змінювали місце вильоту – то з «Жулян», то з «Борисполя». Коли зрештою подали літак, той повернувся до аеропорту за півгодини після зльоту. Вона та ще 200 пасажирів провели в аеропортах більше доби. Зрештою Анна вирішила взагалі не летіти і збирається судитися.

Ксенія, яка більше доби намагалася вилетіти до Шарм-ель-Шейха з «Жулян», повідомила Obozrevatel, що востаннє виліт перенесли на друге липня.

«Така ж ситуація в Греції, Тіваті (Чорногорія), Батумі (Грузія). Люди залишилися без коштів, немає грошей навіть на воду. Ціни в “Жулянах” самі знаєте – один євро за пляшку води 0,5 л. У мене троє дітей і я змушена кожну годину купувати її», – каже вона.

Прес-служба Bravo Airways повідомила, що рейси скасовано через борг туроператора Oasis, який досяг 25 млн грн. Після скасування частини рейсів змінився графік усіх польотів авіакомпанії.

«Після проведення консультацій з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ і Міністерством економіки, прийнято рішення про початок виконання п’яти гуманітарних рейсів другого липня (три рейси в Київ, два рейси до Львова) за рахунок авіакомпанії з метою забезпечення доставки близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора», – повідомляє Bravo Airways.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що рекомендуватиме Мінекономрозвитку позбавити туроператора Oasis ліцензії та звернеться до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом шахрайства.

Омелян також повідомив, що третього липня у міністерстві обговорять механізми, як уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button