Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 59 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Європарламент затвердив створення нової системи інформації й авторизації подорожей ETIAS, яка передбачає обов’язкове отримання мандрівниками без віз додаткової довідки перед подорожжю до Шенгену, повідомляє прес-служба Європарламенту.

Фото: Unsplash

Нові правила набудуть чинності з 2021 року і поширюються на більш як 60 країн із безвізовим режимом з ЄС, зокрема на Україну.

Подорожні повинні будуть заповнити електронну анкету для автоматизованої перевірки особистих даних за базами ЄС та Інтерполу. Дозвіл або відмову обіцяють надавати протягом 96 годин, тобто чотирьох днів, якщо в анкеті не виявлять дані, що вимагатимуть подальшого розслідування.

Довідка коштуватиме сім євро, але дозвіл на в’їзд діятиме три роки (якщо термін дії закордонного паспорту не спливе швидше).

Нагадаємо, безвізовий режим між Євросоюзом та Україною почав діяти з 11 червня 2017 року. За перший рік безвізу біометричним паспортом скористались півмільйона українців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button