Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Жителі Тернополя підписали петицію, щоб віддати будівлю заводу «Текстерно» Ілону Маску для будівництва Гігафабрики – заводу компанієї Tesla Motors з виробництва літій-іонних акумуляторів.

Завод Текстерно. Фото: 20minut.ua

«Усі знають таку людину як Ілон Маск. У нього є декілька дуже відомих компаній таких як SpaceX, Тесла, The boring company, Hyperloop і так далі. Наразі компанія Тесла шукає земельну ділянку в Європі для будівництва третьої Гігафабрики. Отож пропоную сконтактувати з Теслою та запропонувати їм таку величезну будівлю як Текстерно, або ж виділити земельну ділянку для будівництва з нуля», – пише автор петиції Роман Кульчицький.

На його думку, це вирішить проблему робочих місць у Тернополі, бюджет міста отримає великі доходи, популярність Тернополя і України у світі зросте в рази і розвинеться транспортна інфраструктура.

Петицію на сайті Тернопільської міської ради підписали 300 осіб з 300 необхідних.

Завод «Текстерно» – найбільший виробник в Україні бавовняних тканин. Цього року держава планує продати свою частку підприємства, яка складає 25%.

У лютому міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани будівництва тестового майданчика Hyperloop в місті Дніпро. Проект Ілона Маска Hyperloop – швидкісний транспорт, який є мережею сталевих труб, всередині яких рухається герметична капсула на аеродинамічній подушці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button