Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23179 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьомого липня в Держвній архітектурній бібліотеці ім. В. Заболотного учасники літньої школи «Дизайн вулиць для якісного міського середовища та мобільності» презентували свої проекти. Вони стосувалися покращення міського простору на прикладі вулиці Щербаківського – головної транспортної артерії мікрорайону Нивки.

Нинішній стан вулиці Щербаківського. Фото з презентації учасників школи

Учасники провели польове дослідження вулиці та виокремили її головні проблеми. Серед основни – відсутність велоінфраструктури, погане сполучення між новою і старою забудовою, паркани.

Нинішній стан вулиці Щербаківського. Фото з презентації учасників школи

Три групи учасників запропонували різні рішення – перерозподіл трафіку, розвиток альтернативних видів транспорту, зменшення швидкості руху, сполучення двох частин парку «Нивки».

Схеми з презентації групи 1

Метою школи була підготовка спеціалістів, які плануватимуть міські вулиці, як місця для вільного пересування, зустрічей людей та активного міського життя.

Слайд із презентації групи 3

Кураторами школи були –  експерт з дизайну міських вулиць Хан ван де Ветерінг (Нідерланди, Швейцарія) та експерт з інтегрованого міського розвитку Урс Томанн (Швейцарія).

Літню школу організували Асоціація велосипедистів Києва та CANactions School for Urban Studies.

Слайд із презентації групи 2

Літня школа відбулася за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» та за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Зміцнення громадянської довіри» (UCBII). Підтримку надали також КМДА та Посольство Нідерландів в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button