Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спеціалістів із містобудування познайомлять з принципами дружнього до людей дизайну вулиць.

Фото: Pixabay

З другого по сьоме липня CANactions, Асоціація велосипедистів Києва та КМДА проведуть літню школу «Дизайн вулиць для якісного міського середовища та мобільності».

Протягом навчання хочуть підготувати українських спеціалістів до сучасних принципів планування вулиць, які б стали місцями вільного пересування.

«Головні вулиці Києва сьогодні сприймаються, здебільшого, як зони для руху транспортних засобів… Це відбувається всупереч факту, що у компактному та щільному міському середовищі пішоходи, велосипедисти та громадський транспорт перевозять значно більше людей, ніж автомобілі», – наголошують організатори.

До участі у літній школі запросять 24 учасників, що пройдуть конкурсний відбір. Подавати заявки можна до 11 червня. Участь є безкоштовною, але видатки на проживання не покриваються.

Очікується, що дві третини учасників школи складатимуть професіонали зі сфер цивільної інженерії, містобудування, архітектури та міського дизайну, що мають дво-трирічний досвід роботи з проектування вулиць і міських просторів.

Решта може бути представниками інститутів, громадських організацій, співробітниками муніципалітетів, а також дослідниками з економіки, соціології, політології та культурології.

Під час літньої школи учасники працюватимуть у складі трьох команд по вісім осіб. Робочими мовами літньої школи будуть українська, російська та англійська мови.

Кураторами будуть експерт із дизайну міських вулиць Хан ван де Ветерінг (Нідерланди / Швейцарія) та експерт з інтегрованого міського розвитку Урс Томанн (Швейцарія).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button