Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

25 липня Київ знову накрила негода: сильна злива, вітер та гроза. Кияни публікують фото і відео з Шулявки, КПІ, Борщагівки та інших районів, де вулиці перетворилися на річки.

Фото: facebook.com/alexandr.zolotko

«На багатьох вулицях – справжні річки. Слід розуміти, коли є проблема зі зливовою каналізацією, а коли це наслідки аномальних опадів. Якщо вода не стоїть годинами, а поступово йде, то це просто зливова каналізація не справляється з обсягами опадів через їхню аномальність, і такі проблеми бувають у всьому світі, навіть у найбільших і найуспішніших мегаполісах. Якщо ж вода стоїть довго і не йде, тоді дійсно є проблема з каналізацією, і над цим потрібно працювати», – пояснив радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець.

За його словами, там, де робили капітальний ремонт, міняли систему дощової каналізації. Але на більшості вулиць ці системи зношені, «наприклад, на Лівобережці».

Білоцерківець повідомив, що управління надзвичайних ситуацій починає відкачування води помпами.

Перехід на Шулявці затопило повністю. Фото: Alexandr Bosenko

Олександр Золотко виклав у Facebook фотографії та відео затопленого переходу біля метро «Політехнічний інститут». «Хлопець з устилками нарікав – у нього товару на 100 тисяч. Страшно уявити, скільки втратив продавець телефонів», – пише він.

Фото: facebook.com/alexandr.zolotko

Тунель на Дорогожичах:

Фото: Євген Пустоход

Люди перебігають проїжджу частину біля станції метро «Політехнічний інститут», не бажаючи занурюватися у затоплений підземний перехід:

Фото: facebook.com/valentin.sobolev.

Вулиця Кирилівська. Фото: dtp.kiev.ua / Instagram

Татарка. Фото: dtp.kiev.ua / Instagram

Площа Перемоги та вулиця Борщагівська:

23 липня у Києві теж була сильна злива, черезу яку, зокрема, затопило розв’язку біля станції метро «Лівобережна», де торік робили ремонт до «Євробачення». У соцмережах опублікували відео, де пасажири автобусу сидять, піднявши ноги, бо вода заливає салон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button