Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В ніч з 26 по 27 липня на Подолі з’явилося графіті, підписане Бенксі.

«Хмарочос» надіслав запит на офіційний сайт художника, щоб підтвердити або спростувати автентичність зображення. У відповідь надійшов лист з інформацією, що це  не малюнок Бенксі.

 

Ярослав Дебелій на сторінці «Хмарочос» у Facebook написав, що також колись встановлював авторство малюнку: «Колись графіті схоже за стилем на Бенксі і підписане його ім’ям з’явилось на Прорізній. Я сфотографував, відправив їм на пошту, а через тиждень чи трохи більше вони відписали типу “this work does not belong to artist known as banksy”».

Графіті, підписане Бенксі, з’явилось у Києві в ніч з 26 на 27 липня. Про нього стало відомо з Facebook сторінки Станіслава Луцковича, власника заправки для електромобілів біля якої і було нанесене зображення, .

У 2017 році у медіа почали публікувати теорію, що відомий художник Бенксі, який не розкриває своє справжнє ім’я, та музикант гурту Massive Attack Роберт Дель Наджа – це одна й та сама людина. Теорія базується на тому, що дати концертів гурту та поява нових малюнків Бенксі збігаються. Концерт Massive Attack у Києві відбувся за день до появи графіті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button