Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Печерська поліція Києва не знайшла порушень у документах, які компанія, пов’язана з депутатом Максимом Микитасем, подала на 600-мільйонний тендер з реконструкції Шулявського мосту, повідомляє Центр протидії корупції.

Погоджений КМДА проект розв’язки. Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

Перед цим юристи ЦПК надіслали заяву про злочин до Національної поліції з фактами, що підтверджують підробку документів під час проведення тендеру. Так, компанія «Спецбуд-Плюс» подала довідку начебто від Державного будівельного комбінату Управління справами Апарату Верховної Ради України. Але держпідприємство саме визнало, що такої довідки не надавало.

«На підставі зібраних матеріалів перевірку по Вашому зверненні припинено, в зв’язку з відсутністю будь-яких ознак кримінального правопорушення», – відповіли на звернення у Печерському управлінні поліції Києва.

Юристи зазначають, що поліція охарактеризувала заяву про злочин «зверненням громадян» і перекинула справу на дільничних інспекторів, які займаються, наприклад, побутовими крадіжками.

Нагадаємо, журналісти проекту «Схеми» опублікували розслідування, в якому йдеться про те, що тендер щодо Шулявської розв’язки розіграли між двома фірмами, пов’язаними з депутатом і президентом «Укрбуду» Максимом Микитасем.

Орієнтовна початкова вартість будівництва розв’язки на Шулявці становить 600 мільйонів гривень. За словами Кличка, фінальна ціна проекту може сягати півтора мільярда гривень.

Проект розв’язки, який має реалізувати компанія «Спецбуд-Плюс» – неповний чотирилисник, розробленоий інститутом «Київдормістпроект».

Петиція про врахування у конкурсі проектів альтерналивної розв’язки Віктора Петрука двічі набирала необхідну кількість голосів, але і в Київраді її проігнорували. Зараз Петрук запустив третю петицію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button