Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Невідоме Лівобережжя 1960-і – 1980-і» написана у співавторстві Семеном Широчиним, Олександром Михайликом та Кириллом Степанцем, вийде вже у вересні.

Ілюстрація: Інга Леві

Презентація книги відбудеться в архітектурній бібліотеці ім. Заболотного, але точна дата заходу ще невідома. Автори сподіваються, що це станеться у вересні цього року. Книга продовжує розповідь про невідомий лівобережний Київ, початий в першій книзі «Невідоме Лівобережжя з кінця ХІХ до середини XX століття».

«З книги ви дізнаєтесь, що сірі коробки панельних будиків – це цілий ряд серій проектів, які мають своїх авторів і технічні особливості, переваги та недоліки. В книзі також розповідається про несерійні висотні будівлі та їх авторів – відомих і маловідомих, ви дізнаєтесь про «будинок з птахами», про башню Вулиха, про високі будинки на Березняках, про “будинок на ніжках” та багато іншого», – пише на своїй сторінці у Facebook співавтор книги Семен Широчин.

Також, окрім архітектури висоток, в книзі розглянуть планування мікрорайонів та окремих споруд, таких як концертні зали та стадіони. В дослідженні розглянута не лише архітектура, але й життя знаменитих жителів Лівобережжя, театри та інші публічні місця.

Семен Широчин додає, що книга вийде мінімальним тиражем, а вартість екземпляру становить 150 гривень. Обкладинку для книги зробила ілюстраторка Інга Леві.

Нагадаємо,  що у Києві відкрилась книгарня «Палатка».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button