Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації

За перше півріччя цього року кількість туристів у Києві побила рекорд останніх чотирьох років. У порівнянні з попереднім періодом минулого року, туристичний потік зріс майже на 25%. Про це повідомив начальник Управління з питань туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко.

За останні шість місяців Київ відвідали понад 850 тисяч іноземців. Загалом цьогоріч очікують більш як два мільйони гостей. Для порівняння, 2013 року до Києва приїхало трохи більше мільйона туристів з-за кордону. З 2014 року, після початку війни на сході України, кількість туристів значно впала.

«Ми практично підійшли до показника докризового 2013 року, коли була зафіксована рекордна кількість зарубіжних гостей. Адже після проведення Євро-2012 місто стало дуже популярним серед європейських туристів», – заявив Тараненко.

За його словами, повністю змінився портрет аудиторії туристів Києва. У 2013-2014 роках переважали гості з Росії (близько 50%) та пострадянських країн.

Тепер на перше місце вийшли білоруси, які зупиняються на пару днів під час поїздки на морський відпочинок у Затоці, Одесі чи Херсоні. Далі йдуть Ізраїль, США, Німеччина, Туреччина, Італія, Франція, Великобританія.

У КМДА планують підвищити ставку туристичного збору. Днями у Києві запрацювала гаряча лінія для туристів, доступна трьома мовами: англійською, українською та російською.

Нагадаємо, Тараненко завів блог на YouTube, де розповідає про цікаві для туристів місця у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button