Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Експерти Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» склали таблицю, яка демонструє формування заробітної плати сімейного лікаря після медичної реформи.

У серпні Міністерство охорони здоров’я повідомило про підвищення зарплат лікарів після реформи медицини. Зокрема, як приклад наводили сімейну лікарку з міста Балта Одеської області, яка підписала 1795 декларацій і зарплата якої зросла з 5 834 грн до 16 011 грн.

У різних лікарнях зарплати формуються по-різному, відповідно до зарплатної політики та кількості підписаних декларацій. «Ейдос» узяли для прикладу схему, за якою лікар отримує 16 500 грн.

Так, за умови 1800 підписаних декларацій, місячна ставка на одного сімейного лікаря складає 86 713 грн.

Із цієї суми 58 343 грн (для найманого лікаря) або 49 671 (для лікаря, зареєстрованого як ФОП) складає Фонд операційних витрат, в який, зокрема, входять оренда, комунальні послуги, аналізи, витратні матерали та платня медсестри у розмірі 12 000 грн.

28 370 грн складає заробітна плата найманого лікаря і 31 887 грн платня лікаря-ФОП. Після відрахування податків і зборів найманий лікар має отримати на руки 16 500 грн, а ФОП – 26 732 грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button