Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот з відео

Мешканці швейцарського міста Шлірен, що поблизу Цюриха, домоглися пересадки 80-річного клена, який ріс на місці, де планують прокласти нову залізничну гілку. Про це повідомляє Swissinfo.

Під петицією на захист дерева від спилювання зібрали 4700 підписів. Для того, аби перенести 20-метровий клен з діаметром крони 18 метрів і вагою 90 тонн, винайняли фірму з міста Люцерна разом із двома кранами і спеціальним навантажувачем.

Підготовчі роботи тривали тиждень. Величезне дерево викопали разом із кореневою системою і перемістили на 170 метрів до міського парку.

Вартість пересадки склала 120 тисяч франків – приблизно 3,5 мільйона гривень. Фінансування запезпечили завдяки приватним пожертвам, коштом міського бюджету та бюджету швейцарської залізниці.

Видання зазначає, що дерева такого розміру відіграють велику роль у місцевій екосистемі – аби замінити його, довелося би висадити дві тисячі молодих саджанців.

Нагадаємо, Київзеленбуд має намір спиляти 70-річний ясен на вулиці Ярославській у Подільському районі Києва. Місцева кав’ярня збирає гроші на його лікування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button