Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київзеленбуд має намір спиляти 70-річний ясен на вулиці Ярославській у Подільському районі Києва. Про це повідомив «Хмарочосу» власник розташованої поряд кав’ярні First Point Юрій Бездітний.

Фото: First Point

За його словами, у Київзеленбуді посилаються на висновок, що дерево сухе внизу, і його слід спиляти.

Водночас Бездітний упевнений, що дерево можна врятувати. Про це йому повідомив арборист, фахівець із догляду за окремими деревами. На думку власника кав’ярні, у Київзеленбуді прагнуть освоїти кошти.

«Дерево зелене, гілки не сохнуть, значить коренева система чудово почувається… Дерево може стати аварійним, і для запобігання аварії його можна залити спеціальним розчином, який зробить його ще міцніше, ніж звичайну деревину. Але коштує це 30 тисяч грн», – написала у Facebook Ann-Mary Dzyk.

Нагадаємо, за останні кілька років Київзеленбуд обрізав у Києві десятки тисяч дерев методом топінгу – обрізання гілок майже до стовбура, що нерідко призводить до загибелі дерева.

На засіданні 11 квітня комісія Київради не підтримала мораторій на обрізку дерев.

Водночас, наприклад, у Конотопі таке кронування дерев визнали незаконним.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button