Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Озера на Осокорках. Фото: ecopark-osokorky.com.ua

Депутат Київради від «Київської команди» (колишня фракція «Самопоміч») Анна Сандалова подала до Окружного адмінінстративного суду позов про скасування ДПТ, що дозволяє забудову зеленої зони з озерами на Осокорках.

Попри те, що чинний Генплан Києва визначає ділянку площею 91 гектар як «паркову зону загального користування», у 2008 році, за часів мера Леоніда Черновецького, було прийнято детальний план території, який уможливлює забудову компанією «Контактбудсервіс».

Зокрема, йдеться про будівництво ЖК «Патріотика на Озерах».

Місцеві мешканці вимагають створити тут ландшафтний екопарк «Осокорки». На озерах Небреж, Тягле і Мартишів живуть чаплі, лелеки, дикі качки та багато інших птахів, зокрема й занесених до Червоної книги.

Активісти розробили детальний проект ландшатфного парку. Він передбачає, зокрема, облаштування орнітологічних станцій для birdwatching – спостереження на птахами. З проектом можна ознайомитися за посиланням.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко закликав не вирішувати конфлікт шляхом протистояння. Він зазначив, що спірну ділянку було визначені як перспективну для забудови, і що кожного року до Києва приїжджає жити і працювати понад 200 тисяч людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button