Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Петро Пантелеєв

Після того, як у Києві після тривалого простою запустили гарячу воду, сталося понад 300 пошкоджень труб. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У будинку ввімкнули гарячу воду – тепер вона ллється по стіні, бо в сусідів прорвало трубу. І я щонайменше друга така серед колег», – пише у Facebook Катерина Корнієнко.

Найбільше проривів сталося у Подільському та Оболонському районах. За словами Пантелеєва, 34 аварійні бригади Київтеплоенерго працюють цілодобово. Він також опублікував фото, в якому стані перебувають труби.

«Я може вас шокую, але деякі мережі прокладені в шістдесятих роках. І так, ми плануємо їхню заміну… За попередніми оцінками міжнародних експертів, для ремонту мереж необхідно близько 30 млрд грн. Зараз формуємо нову схему теплопостачання міста, вона включатиме комплексну заміну. А поки латаємо, щоб надати людям необхідні послуги», – пише Пантелеєв.

Фото: Петро Пантелеєв

Посадовець наголосив, що «профілактику» влітку робили, щоб замінити 24 кілометри найвразливіших ділянок трубопроводів, що могли б спричини серйозні аварії під час опалювального сезону. Найбільше міняли у центрі міста та на Подолі й Оболоні, де найвищий рівень аварійності.

Нагадаємо, протягом літа без гарячої води лишилися майже 10 тисяч будинків, тобто, більша частина Києва. Така ситуація склалася через борги «Київенерго» перед «Нафтогазом». Новостворене підприємство «Київтеплоенерго» відмовилося ставати правонаступником цього боргу.

13 жовтня в Києві відновили роботу ТЕЦ-6 і котельні й почали поступово давати гарячу воду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button