Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голова КМДА Віталій Кличко підписав розпорядження про будівництво лінії метро від Кільцевої дороги до житлового масиву Троєщина.

«Здійснити у 2018-2025 року будівництво Подільсько-Вигурівської гілки Київського метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо», – зазначено в документі.

Шлях лінії пройде від Кільцевої дороги, через аеропорт Жуляни, центральний залізничний вокзал, центр міста, Поділ через Подільський міст до житлового району Троєщина.

Також планують облаштувати вузли для пересадки на станції «Вокзальна», «Лук’янівка» і «Тараса Шевченка». Вартість робіт буде визначена після розробки ТЕО.

В листопаді 2017 року мер Києва Віталій Кличко підписав угоду про співпрацю з китайським консорціумом з будівництва 4-ї гілки метро. Вартість будівництва оцінюють в 2 млрд доларів, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту буде забезпечено за рахунок кредиту від китайських фінансових установ.

Читайте також: Міфічне метро: чи доїде воно на Троєщину

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button