Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/annabella.morina

На нещодавно перейменованій станції метро «Почайна» змонтували літери з новою назвою, повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

Кріпити літери допомагала працівникам ініціаторка перейменування станції Анабелла Моріна. Назву «Почайна» обрали, тому що неподалік протікає одна з найдавніших річок у Києві, Почайна.

За результатами закупівлі у системі Prozorro, чотири комплекти металевих літер обійшлися у 110 тисяч гривень.

Анабелла Моріна допомагає кріпити літери. Фото: facebook.com/annabella.morina

«Повністю роботи з встановлення літер, а відповідно завершення процесу перейменування, будуть проведені найближчими днями», – додає прес-служба метро.

Київський метрополітен продемонстрував, як вигладатимуть літери, у квітні. Дизайнерське рішення стало приводом для критики в соцмережах – через архаїчність та повторення шрифту станції метро «Печерська».

Фото: прес-служба Київського метрополітену

Свій варіант запропонував шрифтовик Андрій Константинов з «Агентів змін». Він відштовхувався від попереднього дизайну назви «Петрівка» і запевняв, що це є фірмовий шрифт синьої гілки метро. Над шрифтом працював також дизайнер Богдан Гдаль. Утім, архітекторка станції Тамара Целіковська наполягала, що шрифт має бути такий, як на станції «Печерська».

«Я погодився на цю роботу, бо побачив свою місію в тому, щоб спробувати знайти золоту середину між бажанням архітектора з одного боку, і стилем станції та позицією “Агентів Змін” з іншого, яку я частково поділяв… На прохання Ганни таки допомогти, я все ж здався і зробив літери на базі стилістики “Печерської”», – розповідав Гдаль.

Вгорі варіант дизайнера Богдана Гдаля, посередині Агентів Змін, внизу – обраний варіант, що повторює шрифт «Печерської». Візуалізація: Богдан Гдаль // bohdan.com.ua

Після того, як у лютому Київрада перейменувала станцію «Петрівка» на «Почайну», в метро передрукували всі карти у вагонах поїздів, замінили назву в навігації на кожній станції, внесли інформацію в документи тощо.

Попередня назва станції – «Петрівка» – відсилає до радянського партійного діяча Григорія Петровського.

Нагадаємо, на території 10 гектарів уздовж річки Почайна планують облаштувати парк Почайна.

Фото: прес-служба Київського метрополітену

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button