Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Парк розташується на десяти гектарах між проспектом Бандери та вулицею Електриків.

Ескіз парку «Почайна»

Мер Віталій Кличко підписав розпорядження Київської міської адміністрації від 24 квітня про будівництво парку «Почайна» в Оболонському районі. Як повідомляє прес-служба КМДА, облаштовувати почнуть вже цього року.

Парк «Почайна» облаштують на території 10 гектарів уздовж річки Почайна до затоки Вовковата між проспектом Степана Бандери та вулицею Електриків.

Проект парку розробили архітектори Валентин Уваров і Віталій Ткач. Їхня пропозиція перемогла на закритому конкурсі у травні 2017 року.

Журі зазначило, що це єдиний проект, який передбачає сполучення парку з міськими територіями – зокрема, з провулком Московським і вулицею Вербовою. Архітектори також запланували пішохідний міст над проспектом Бандери, що сполучатиме озеро Йорданське і житловий масив. Автори прорахували циркуляцію пішохідних маршрутів і навіть місце для релігійних обрядів. Планують побудувати пішохідні місточки і тунель.

Ескіз парку «Почайна»

Валентин Уваров розповів «Хмарочосу», що цього року розроблятимуть проект, і почнуть роботу над проектно-кошторисною документацією.

«Зараз йде процес укладання угод на проектування і підготовчі роботи. Старт реалізації важко зараз прогнозувати», – додав він.

Загалом вартість виконання будівельних робіт проектувальники попередньо оцінили в 262 млн грн. У бюджеті Києва проект парку «Почайна» оцінено у 98,34 млн грн, зокрема, на цей рік пропонують закласти 2,1 млн грн. Утім, Уваров зазначив, що бюджет ще уточнюватиметься за проектно-кошторисною документацією, а попередня вартість не є актуальною.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button