Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За цю евакуацію поліцейським “навішали”. Фото: Центр організації дорожнього руху м.Києва

З 27 вересня, після того, як набув чинності новий закон про паркування, у Києві на штрафмайданчики не евакуювали жодного автомобіля за порушення правил зупинки чи стоянки. Про це повідомляє ДП МВС «Інформ-Ресурси» у відповідь на запит «Громадського».

У документі вказано, що з початку дії нового закону про паркування робота з евакуації транспортних засобів зупинилася.

Нагадаємо, що 27 вересня Центр організації дорожнього руху повідомив, що у цей день було переміщено на штрафмайданчики ДП МВС «Інформ-Ресурси» 23 автомобілі.

Голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля пізніше пояснив, що ці евакуації були незаконними, адже після початку дії закону правоохоронцям заборонили евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі, повідомляє Українська правда.

«Згідно із законом не можна. Нам “навішали” за те, що евакуювали. Це незаконні евакуації були», – сказав він, пояснивши, що закон дозволяє евакуацію лише за умови фото- і відеофіксації сертифікованим приладом, якого поліцейським не видали.

Контролювати дотримання правил паркування мають інспектори з паркування. Набирати співробітників відділу паркувального простору почнуть із листопада.

За словами координаторки групи «Реанімаційний Пакет Реформ для Києва» Оксани Величко, після 27 вересня не сталося жодних фактичних змін у сфері паркування через відсутність нормативно-правової бази. Зокрема, автоматичну системи контролю оплати паркування (АСКОП) буде впроваджено не раніше лютого-березня 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button