Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: gazeta.lviv.ua

Київ перебуває на останньому місці серед регіонів України за кількістю шкіл, в яких забезпечено доступ дітям з інвалідністю. Про це повідомляється у листі Міністерства оствіти і науки, яке оприлюдило видання КиевВласть.

Інклюзивність освіти стала обов’язковою завдяки закону «Про освіту» від 5 вересня 2017 року, концепції МОН «Нова українська школа» та оновленими ДБН.

Зокрема, нові ДБН передбачають проектування у школах елементів доступності: пандусів, ліфтів, підйомників або спеціальних сходів. Шкільні приміщення також обладнують кнопками виклику, інформаційними вказівниками, тактильними дошками тощо.

Станом на перше серпня, діти з особливими потребами мають доступ до першого поверху понад 12 тисяч українських шкіл. Це 76% від загальної кількості шкіл. Зокрема, пандуси встановлено в 10,2 тисячах закладів.

Безперешкодний доступ у 100% шкіл забезпечили у Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях, за даними МОН.

А найнижчі показники в Києва: лише 18,6% шкіл обладнані елементами доступності. Також погані показники у Львівській (37,5%) та Луганській (48,3%) областях.

Нагадаємо, цього року міська влада Києва надала понад 42 мільйони гривень на облаштування пандусів та безбар’єрного простору в школах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button