Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Славському на Львівщині місцева рада ухвалила рішення рекомендувати відмовитись використання поліетиленових пакетів в селищі, пише Громадське. Повідомляється, що поліетиленові пакети планують замінити на паперові пакети та торбинки з тканини багаторазового використання.

Працівники готують інформаційну кампанію на користь екологічного рішення та закликають ЗМІ допомогти із висвітленням інформації про шкоду поліетилену.

Фото: sumno.com

«Хмарочос» попросив Анатолія Пашинського, юриста Адвокатського об’єднання «Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери» прокоментувати це рішення.

«Органи місцевого самоврядування не мають повноважень забороняти використання поліетиленових пакетів на своїй території. Разом з тим, у своєму рішенні Славська селищна рада не заборонила, а лише рекомендувала підприємцям пропонувати покупцям екологічні пакети чи торбини замість поліетилену та звернулась до Верховної Ради з проханням адресувати це питання на законодавчому рівні. Такі дії Славської селищної ради не суперечать Законам «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про охорону навколишнього природного середовища» та можуть стати гарним прикладом для інших місцевих рад», – вважає юрист.

Нагадаємо, що у Київраді хочуть обмежити використання поліетиленових пакетів у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button