Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

У Києві визначають місця найбільшої концентрації шкідливих речовин у повітрі, повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

За його словами, 90% антропогенних джерел забруднення повітря Києва – це «пересувні джерела», тобто транспорт. Лише близько 4% припадає на літаки, поїзди, водний транспорт та викиди від підприємств.

Мальований зазначив, що за останні 20 років концентрація діоксиду азоту в місті зросла на 50%, а формальдегіду на 200%. Це – наслідок зростання кількості автомобілів.

Результати дослідження використають для створення автоматизованої системи моніторингу якості повітря.

За цією системою КМДА планує оповіщати киян про погіршення якості повітря і рекомендувати безпечні маршрути пересування для пішоходів, велосипедистів, місця для прогулянок із дітьми тощо.

Нагадаємо, за словами директора Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олександра Косовця, Київ входить до першої десятки міст України із найбільшим забрудненням повітря.

Днями на Дарницькій теплоелектростанції запустили в роботу перший електрофільтр, що має знизити рівень шкідливих викидів у повітря більш ніж у 30 разів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button