Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Український гідрометцентр прогнозує ожеледицю на дорогах Києва 17-19 листопада, повідомляє прес-служба КМДА.

У суботу синоптики очікують мінливу хмарність, без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі від -4 до -6, вдень від нуля до +2.

18–19 листопада йтиме невеликий сніг, хмарно із проясненнями, вітер північно-західний із переходом на південно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі до -6, вдень від нуля до 2 градусів тепла.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, 20-22 листопада в Україну з Середземномор’я прийде циклон, і погода ускладниться. Спочатку пройде мокрий сніг та дощ, потім через потепління лише дощ. Опади та вітер можуть бути сильними.

Через ожеледицю КМДА закликає водіїв не перевищувати швидкість, відмовитися від ризикованих маневрувань, пригальмовувати при наближенні до пішохідних переходів, не забувати про габаритні вогні та протитуманні ліхтарі. Також просять не використовувати автомобілі з літніми покришками.

Пішоходам же радять ходити не поспішаючи, ноги злегка розслабити і трохи зігнути в колінах та ступати на всю підошву. Руки не варто тримати в кишенях – краще розмахувати ними в такт ході – так краще утримати рівновагу.

В разі втрати рівноваги слід швидко присісти – це найбільш реальний шанс утриматися на ногах. А якщо падіння не уникнути – напружте м’язи, згрупуйтесь, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитись.

Нагадаємо, що 14 листопада у Києві пішов сильний сніг. З ранку до вечора місто стояло в заторах, сталося близько 500 аварій. У КМДА, поліції та «Київавтодорі» головною причиною транспортного колапсу назвали те, що автомобілісти масово виїхали на літній гумі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button