Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перша станція в Одесі. Фото: Nextbike

Біля залізничного вокзалу в Одесі змонтували першу станцію велопрокату Nextbike у цьому місті, повідомляє прес-служба сервісу.

Станції монтують зараз, але велосипеди на них з’являться лише на початку нового велосезону – з весни 2019 року.

Це п’яте українське місто з байкшерінгом. Система велопрокату Nextbike вже працює у Львові, Харкові, Вінниці й Києві.

На відміну від Києва, де станція Nexbike – це просто дорожня розмітка, в Одесі облаштовують станції з кріпленнями. За словами керівника Nextbike Олексія Кушки, розмітка є значно дешевшою за монтаж станцій. Обсяг системи байкшерінгу в Києві передбачає витрати уп’ятеро більші, ніж в інших, менших містах, де функціонує велопрокат.

Читайте також: Сервіси оренди транспорту – майбутнє міст чи тимчасові іграшки?

Нагадаємо, у Києві після двох місяців роботи закрили три станції велосипедного прокату через те, що велосипеди намагаються вкрасти або зіпсувати. У зв’язку з цим, щоб покрити витрати, велосипедна компанія Nextbike не виключає підвищення тарифів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button