Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Калинчук / kiev.informator.ua

Вранці 20 листопада власники нерозмитнених автомобілів на єврономерах розпочали нову акцію протесту «За доступне авто!» в центрі Києва. Зокрема, вони привезли до будівлі Верховної Ради згорілий Range Rover на евакуаторі.

Лідер руху «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич спалив свій позашляховик минулого тижня на знак протесту проти нового закону про розмитнення автомобілів. Він хотів цим продемонструвати, що для українця дешевше спалити своє авто, ніж розмитнити. Керівник велопрокату Nextbike Україна Олексій Кушка привітав акт спалення автомобіля й запропонував безкоштовно отримати річний абонемент на прокат велосипедів у Києві.

Зараз активісти фотографуються на тлі згорілого джипа Range Rover і називають його «своїм пам’ятником» і «символом боротьби», пише Інформатор. Ярошевич від початку планував спалити автомобіль перед будівлею парламенту, але йому не дозволили правоохоронці. Тому довелося палити позашляховик поза містом.

Фото: Олександр Калинчук / kiev.informator.ua

Тим часом у Київпастрансі повідомляють, що автомобілі з єврономерами заблокували рух громадського транспорту, через що запроваджено оперативний стан. Автобуси 24, 62, 55 курсують без дотримання графіка руху.

Восьмого листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №8487, покликаний спростити оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Активісти незадоволені тим, що влада не взяла до уваги їхні правки. Зокрема, пропонували встановити єдине мито в розмірі 500 євро для всіх автомобілів, незалежно від об’єму двигуна та року випуску.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button