Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Навесні комунальники висадять нові дерева на місці зіпсованої лісопосадки на Лісовому масиві, повідомили виданню 44.ua в Управлінні екології і природних ресурсів КМДА.

Місяць тому екологи повідомили про загибель сосен на площі близько одного гектара, між Броварським проспектом та вулицею Кіото. Кількасот сосен стали рудими і всохли протягом літа. У стовбурах лісники знайшли просвердлені отвори, куди невідомі залили отруту.

«Є версія, що знищення сосен на даній ділянці було вчинено, щоб звільнити території від лісової рослинності з подальшим захопленням земельної ділянки невідомими порушниками для тих чи інших потреб», – зазначає «Київзеленбуд».

В Управлінні екології підрахували, що збитки склали 313 тисяч гривень. Загинуло близько 300 сосен. На місце події повторно викликали поліцію для відкриття кримінального провадження.

Однак чиновники зазначають, що не вирішено ситуацію з механізмом вирубки всохлих дерев, оскільки у Києві діє мораторій на вирубку лісу. Видати відповідний дозвіл має Київрада.

Восьмого листопада лісники помітили, що на ділянці, де всохли сосни, «невідомі особи» вирубали ліс. Співпрацівники Дарницького лісогосподарства відібрали дві бензопили й викликали поліцію.

Місце вирубки сосен. Фото: КП «Дарницьке лісопаркове господарство»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button