Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: buro247.ua

24 листопада, у день 85-х роковин Голодомору, на арці дружби народів в Києві з’явилась тріщина. Її поява тріщини, згідно з заявою активістів, це «жест-відповідь на розв’язану та підтримувану сусідом-імперіалістом війну на сході України».

Мета акції – привернути увагу до долі громадян України, ув’язнених Росією з політичних мотивів, висловити вимоги до всіх, від кого це залежить, аби докладати якомога більше зусиль для звільнення заручників Кремля: на території окупованого Криму та Росії утримується близько 70 незаконно затриманих та засуджених громадян України, ще більше сотні цивільних заручників та військовополонених утримуються на Донбасі.

Художник Володимир Кузнєцов, один з ініціаторів та втілювачів тріщини на Арці, розповів, що ця акція допоможе посилити спільні зусилля, спрямовані на звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Романа Сущенка та інших бранців Кремля. Він також анонсував наступні акції на цю тему.

До появи тріщини долучилися ініціатива «Свободу заручникам Кремля«, «Медійна ініціатива за права людини», «Комітет солідарності – група підтримки кримських заручників», «Пряма лінія», «Центр громадянських свобод», «Автомайдан», активісти, представники мистецьких спільнот та всі небайдужі.

Організатори акції також зазначили, що не ставлять під сумнів цінність самої пам’ятки – арки дружби народів, і заперечують будь-які можливі спекуляції на цю тему.

Нагадаємо, політв’язень, кінорежисер Олег Сенцов припинив голодування на почтаку жовтня 2018 року. Він голодував 145 днів.

У 2017 році арку дружби народів заклеювали п’ятьма різними кольорами до Євробачення. Проект називався Arc of diversity (арка різноманіття). Пізніше роботи зупинили представники «Правого сектору», яким веселкові кольори видалися «провокаційними».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button