Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: nv.ua

Вночі з 25 на 26 листопада неподалік Посольства Російської Федерації у Києві підпалили автомобіль з дипломатичними номерами. Подія сталась біля будинку за адресою пров. Ярослава Хомова 14-а. Автомобіль мав номерні знаки DP 001. За інформацією «Української правди», авто належить дипломатичним установам Росії.

За кілька годин до цього під російським відомством відбувалась акція протесту через збройний напад військових кораблів РФ на українські катери у Керченській протоці. Під посольство РФ у Києві принесли покришки, будівлю закидали шашками.  Люди принесли не тільки покришки, але й паперові кораблики. Учасники протесту викрикували «Мир Донбасу! Смерть Росії!».

Також в Харкові 26 листопада люди почали акцію під консульством РФ. Окрім того, містяни також зібрались на протест під консульством РФ у Львові.

Фото: nv.ua

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські військові кораблі ВМС ЗСУ та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час виконання цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Пізніше у ВМС України повідомили, що спецназ Росії захопив три українські військові кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці.

Росія заявила, що три українських військових кораблі «порушили» територіальні води Росії та йдуть в напрямку Керченської протоки. За останніми даними шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану у зв’язку з нападом військових сил РФ на українські військові кораблі біля Керченської протоки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button