Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

ЮНЕСКО додала ямайське реґі у список нематеріальної культурної спадщини людства.

Включення музики реґі до списку ініціювала міністр культури Ямайки Олівія Гранж.

Жанр реґі сформувався на Ямайці в 1960-х на базі джазу, ритм-енд-блюзу та африканських мотивів і отримав найбільшу популярність завдяки Бобу Марлі, Лі Скретч Перрі та Кінгу Таббі. Для музики характерний помірний, розслаблений ритм та ритмічні гітарні скакатто. У текстах зустрічаються теми опору расовій несправедливості, повернення до власного коріння, а також релігійні теми, переважно растафаріанські.

В ЮНЕСКО зазначають, що внесок реґі у світову культуру стосується тем несправедливості, опору, любові та людяності, а головна функція цієї музики – бути засобом соціального висловлювання й катарсису.

У списку шедеврів усної та нематеріальної культурної спадщини людства – понад 400 об’єктів, зокрема петриківський розпис та козацькі пісні Дніпропетровської області. Найбільше об’єктів походять із Китаю та Японії.

Нагадаємо, архітектори пропонують внести Хрещатик до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button