Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Розмитнений Renault Thalia. Фото: прес-служба ДФС

За перші чотири дні дії законів 8487 та 8488 було розмитнено 15 автомобілів на єврономерах. Завдяки цьому до бюджету було переразовано 890 тисяч гривень. Зокрема, з одного автовласника стягнули «добровільний внесок» у 8500 грн за порушення термінів перебування на митній території України, повідомляє Державна фіскальна служба.

При цьому податківці підрахували, що власники автомобілів зекономили майже 500 тисяч грн від застосування нових правил розмитнення.

Першу автівку на єврономерах розмитнили 27 листопада. Розмитнення дизельного Renault Laguna 2004 року обійшлося майже в 50 тисяч гривень.

28 листопада на Волинській митниці розмитнили дизельний Renault Thalia 2008 року випуску, який понад рік перебував у режимі транзиту. Його власник сплатив 26 500 грн.

У ДФС зазначають, що за старими нормами законодавства власник взагалі не зміг би оформити цей автомобіль, оскільки той не відповідає екологічним стандартам Євро-5.

Порахувати вартість розмитнення за новим законом допомогає Telegram-бот, розроблений волонтером.

Ухвалення нових правил розмитнення автомобілів на єврономерах супроводжувалося протестами активістів, зокрема руху «Авто Євро Сила». Вони вимагали ще більше здешевити розмитнення, а також хотіли, аби вартість розмитнення не залежала від віку авто.

Лідер руху спалив свій Range Rover та привіз його під Верховну Раду як символ опору. Сотні обурених власників нерозмитнених автівок блокували пункти пропуску на кордоні. За даними ДФС, через блокування Волинської, Закарпатської та Львівської митниць державний бюджет втрачав близько 45 млн гривень щодня. Наразі всі пункти пропуску працюють у штатному режимі.

Президент Петро Порошенко зазначав, що закон передбачає, що всі кошти від розмитнення спрямують на покриття дефіциту Пенсійного фонду та на індексації пенсій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button