Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, покликані спростити розмитнення автомобілів на єврономерах та заохотити власників їх легалізувати.

Порошенко зазначив, що закон передбачає, що всі кошти від розмитнення спрямують на покриття дефіциту Пенсійного фонду та на індексації пенсій.

«Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто», – заявив він і закликав власників автомобілів скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.

Днями в МВС попередили, що жорстко реагуватимуть на випадки блокування доріг власниками автомобілів на єврономерах.

Верховна Рада ухвалила законопроект №8487 восьмого листопада. Порахувати вартість розмитнення за новим законом допомогає Telegram-бот, розроблений волонтером.

Активісти руху «Авто Євро Сила» незадоволені тим, що влада не взяла до уваги їхні правки. Зокрема, пропонували встановити єдине мито в розмірі 500 євро для всіх автомобілів, незалежно від об’єму двигуна та року випуску.

20 листопада власники нерозмитнених автомобілів привезли до будівлі Верховної Ради згорілий Range Rover, який вважають «пам’ятником» і «символом боротьби». Це позашляховик лідера руху «Авто Євро Сила» Олега Ярошевича. Він спалив автівку, щоб продемонструвати, що це дешевше, ніж розмитнити. Протести тривали і наступного дня по всій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button