Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відкриття ТРЦ Ocean Mall, в якому розташується перший в Україні магазин IKEA, заплановано на 1 вересня 2019 року, заявив засновник компанії «Мандарин Плаза» Вагіф Алієв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначимо, що нещодавно компанія А+С Україна провела в Києві воркшоп #ЛибідськаЇде, учасники якого розробили «швидкі рішення» щодо поліпшення дорожнього руху та публічних просторів на Либідській площі. Відповідно, якщо якісь із цих пропозицій втілять у життя, це має бути зроблено до відкриття Ocean Mall. Проект ТРЦ, зокрема, передбачає будівництво автомобільної розв’язки в районі Либідської площі, а в перспективі – ще й відкриття станції наземної міської електрички.

Наразі не відомо, як саме виглядатиме ТРЦ і яка доля спіткає пам’ятку радянского модернізму – «тарілку» на Либідській. Згідно з наявними візуалізаціями, торговельний центр поглинає будівлю Інституту науково-технічної та економічної інформації.

Забудовник запевняє, що ці рендери застарілі й не відповідають дійсності, а також стверджує, що співпрацює з автором «тарілки» Флоріаном Юр’євим. Юр’єв, у свою чергу, раніше заявляв, що його не запрошували до участі в проектуванні Ocean Mall, і як в результаті відозміниться «тарілка», досі не відомо. Натомість будівництво ТРЦ триває.

Алієв також повідомив, що в лютому 2019 року відбудеться відкриття ТРЦ Blockbuster. Бізнесмену належать також бізнес-центр «Парус», житловий комплекс Diamond Hill, ТРЦ «Мандарин Плаза» та Lavina Mall. Крім того, він планує побудувати ТРЦ біля метро «Лісова», ТРЦ «Південний» (Ippodrom Mall) на місці Льодового стадіону та ТРЦ Pobeda Mall.

Карта мережі ТРЦ Алієва. Фото: retailers.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button