Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із презентації NAI

ОНОВЛЕНО: «Будуємо шедеври на пустирях». Забудовник Ocean Mall про нові ТРЦ в кожному районі Києва та майбутнє «тарілки»

IKEA розташується на -1 поверсі торгового центру Ocean Mall, який збираються побудувати на Либідській площі наступного року. Про це свідчить презентація, отримана Retailers від компанії NAI.

У план ТРЦ не входять приміщення Інституту науково-технічної та економічної інформації – пам’ятки модернізму, відомої як «тарілка». Водночас, згідно з презентацією, торговельний центр частково нависатиме над «тарілкою».

Магазин IKEA займатиме 4 600 кв.м. на -1 поверсі Ocean Mall. На схемі цю площу виділено червоним.

На -2 поверсі розташується паркінг. З нульового по третій поверхи будуть галереї з точками для шопінгу, а на четвертому – розважальна зона.

При цьому гендиректор NAI Віталій Бойко повідомив виданню, що концепцію проекту буде змінено, й пообіцяв незабаром оприлюднити нову презентацію. Джерела Retailers повідомили, що йдеться про перегляд структури розважальної зони на четвертому поверсі – від неї можуть відмовитися.

Схема транспортних шляхів біля ТРЦ Ocean Mall

Раніше директор Малої академії наук Оксен Лісовий запевняв, що після реконструкції приміщення «тарілки» матимуть лише культурно-освітнє призначення. Зокрема, у висотній частині комплексу планувалося облаштувати Музей науки.

Захисники «тарілки» — громадські активісти й автор оригінального проекту Флоріан Юр’єв — наполягали виключно на її реставрації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button