Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Роботу фастфуд-ресторану KFC у Будинку профспілок призупинено на невизначений період, повідомив 44.ua речник Федерації профспілок України Юрій Работа. Три вивіски з логотипами загорнули в чорний поліетилен.

За словами Работи, долю ресторану розглядатимуть відповідні комісії ФПУ. Водночас він наголошує, що в появі KFC немає нічого протизаконного, а факт загибелі людей у будівлі не доведений.

«Це просто заклад швидкого харчування – предмет першої необхідності, аби люди могли поїсти. Таких закладів на Хрещатику, на Майдані Незалежності дуже багато. Більш того, вони розташовані там само, де п’ять років тому проливали кров», – заявив голова прес-служби ФПУ.

Раніше голова ФПУ Григорій Осовий повідомляв, що ФПУ підписала контракт із KFC для того, щоб у Будинку профспілок був заклад харчування, де співробітники могли б недорого обідати. Однією з основних умов було, аби компанія могла своїми силами зробити ремонт.

Ресторан мережі KFC відкрили у Будинку профспілок 21 листопада. Активісти, серед них і представники праворадикального угруповання C14 , прийшли з протестом проти відкриття ресторану.

Будинок профспілок постраждав від пожежі 19 лютого 2014 року в розпал сутичок на Майдані. Активісти звинуватили у підпалі силовиків. Офіційно повідомлялося, що під час пожежі загинули двоє осіб.

Для фінансування капітального ремонту будинку знайшли інвестора – ТОВ «ІТТ-Нерухомість», якому віддали третину будівлі. Навесні 2019 року тут планують відкрити бізнес-центр Майдан Плаза. За угодою, в іншій частині будівлі облаштують «Кімнату пам’яті Революції гідності».

Під окремий Музей Революції Гідності виділено земельну ділянку площею понад 1,2 гектара на алеї Героїв Небесної сотні. Проект будівлі розробило німецьке архітерктурне бюро. Також наступного року на алеї мають побудувати Меморіал Героям Небесної Сотні за проектом MI studio.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button