Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Реконструкція першого поверху КМДА розпочалася у жовтні 2018 року. Проект було створено компанією AIMM-Group за результатами дослідження, проведеного командою «Агенти змін» та розробленої ними ж концепції.

У ході дослідження з’ясували, що перший поверх непристосований до потреб громадян. Зокрема, тут немає зручних умов для очікування в черзі, комфортних місць для сидіння, непродумана навігація, встановлена неправильна нумерація кабінетів. Окрім того, перший поверх не пристосований для маломобільних людей. Під час проведеного воркшопу дослідники виявили, що старі двері потребують неабияких зусиль, аби їх відчинити. У зв’язку з чим при вході до будівлі КМДА старі дерев’яні двері замінили на нові легші.

На першому поверсі створили інклюзивний публічний простір, повідомляється на сайті КМДА. Є розширений доступ до ліфтів, облаштовані пандуси, роторні двері з відкриттям в обидва боки, дворівневі столи зі спеціальним пониженням.

Є зони для прийому громадян, проведення лекцій, прес-конференцій і громадських зборів.

Для дітей відвідувачів створили ігрову. Окремо передбачене місце для грудного годування. У санітарних кімнатах є сповивальні столики, доступ до яких мають як жінки, так і чоловіки.

На великих екранах буде представлена інформація щодо організації прийому відвідувачів. Також створені технічні умови для трансляції засідань Київради, відео- та фотоматеріалів.

Публічний простір має мультизональну систему кондиціонування та опалення. Що має підвищити енергоефективність будівлі: система «розумний дім» програмується на нагрівання приміщень у робочі години, а на нічний час та вихідні вмикається режим підтримки температури на рівні 15 градусів, що значно заощадить витрати електроенергії.

Зараз визначають, як розмістити співробітників Київради та КМДА, які прийматимуть відвідувачів, триває облаштування робочих місць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button