Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба прокуратури Києва

На території заповідника «Биківнянські могили», що на околиці Києва, було зрубано понад 1800 здорових дерев. Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, це сталося через службову недбалість.

Керівництво заповідника поручило підряднику вирубати сухостійні та аварійні дерева. Та в результаті робочі безконтрольно видалили 1802 неушкоджених дерева. Збитки оцінено в понад 3,6 мільйона гривень.

Київська прокуратура повідомила про підозру начальнику відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення заповідника, ім’я якого не називають. Вважають, що саме він мав проконтролювати дії підрядника.

Посадовця звинувачують за кримінальною статтею ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокуратура також обіцяє розслідувати дії товариства, яке займалось порубкою лісу.

Нагадаємо, цієї осені екологи повідомили про загибель сосен на площі близько одного гектара на Лісовому масиві. 300 дерев стали рудими і всохли протягом літа. У стовбурах лісники знайшли просвердлені отвори, куди невідомі залили отруту. В КМДА пообіцяли, що навесні комунальники висадять нові дерева на місці загиблої лісопосадки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button