Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Володимир Журавель

У неділю, 16 грудня, редакція газети Сегодня одягнула бронзові фігури дітей на Поштовій площі у «костюми часів Київської Русі». Цю акцію приурочили до річниці видання.

Фото: Володимир Журавель

Скульптурна композиція символізує легендарних засновників Києва – Кия, Щека, Хорива і Либеді – у дитячому віці. Її створив скульптор Володимир Журавель.

Фото: Александр Дмитренко

«Складний вибір тканини, оскільки було важливо зберегти стилістику пам’ятника і підкреслити його історичну складову. Декілька примірок у майстерні скульптора і на самих фігурах на Поштовій площі», – розповів Олександр Дмитренко, представник текстильної компанії, яка виготовила одяг.

Фото: Володимир Журавель

Минулої зими вандали відпиляли кораблики, які запускали засновники міста. Також по шматочку випилювали карту з латуні, зникла майже третина. Після цього біля пам’ятника встановили відеокамери.

Фото: Сергей Мищенко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button