Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: glo.ua

Четвертого січня добігає кінця двадцятирічний термін оренди будівлі за адресою вул. Велика Васильківська, 19, де розташовано кінотеатр «Київ». Орендарем приміщення кінотеатру виступає ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”».

Напередодні голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив про можливе закриття кінотеатру через проблеми з новим договором оренди, який КМДА має подовжити підприємству, що управляє культурним центром у будівлі.

Як повідомляє у своєму зверненні до преси та громадськості директорка культурного центру «Кінотеатр Київ» Вілія Бондаренко, дев’ятого жовтня Департаментом комунальної власності міста Києва було зареєстровано лист під номером № 062 /13970 з проханням подовжити оренду на 10 років.  Але станом на сьогодні, 28 грудня, офіційної відповіді на цей лист від КМДА немає.

Натомість на сайті КМДА з’явився допис про те, що кінотеатр «Київ» не закриватимуть, однак планують включити його до комунальної мережі «Київкінофільм» замість того, щоб продовжувати договір оренди з ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”».

«Ми не можемо собі дозволити навіть припустити, що робота кінотеатру може бути зупинена», – зазначено на  слова директорки Департаменту культури Діани Попової.

Представники культурного центру «Кінотеатр Київ» обурені позицією місцевої влади, адже з переходом цілісного майнового комплексу до комунальної власності команда кінотеатру втратить можливість розвивати КЦ, а місцева влада, за словами команди КЦ, досвіду в розвитку кінотеатрів не демонструє.

На думку дирекції КЦ, «Київ» може стати в один ряд з «Факелом», «Дніпром», «Загребом» чи іншими комунальними кінотеатрами, які, на думку команди КЦ, майже не сприяють культурному розвитку міста.

На захист чинної дирекції культурного центру висловились і їхні партнери. «Кінотеатр “Київ” – це взірець правильного та грамотного менеджменту кінотеатру, – зазначає директор KyivMusicFilm, Кирило Марікуца, – вони (команда КЦ – прим. ред.) створили справжній фестивальний центр, розуміючи потребу та запит громадськості на інтелектуальне та арт-кіно». Кирило Марікуца підкреслює, що команда КЦ налагодила роботу в не комерційному секторі кіно за умов недостатньої кількості залів.

«Закликаємо київську владу сприяти продовженню договору оренди та вжити всіх можливих заходів для недопущення перешкод у роботі кінотеатру у його нинішньому вигляді», – висловив свою підтримку культурному центру генеральний директор кінокомпанії «Артхаус-Трафік» Денис Іванов.

Представники кінокомпанії також зареєстрували на сайті Київради петицію «Захистити кінотеатр «Київ» та забезпечити його роботу», однак станом на 17:55, 28 грудня, петиція на сайті недоступна для підписання.

Нагадаємо, кінотеатр «Київ» було відкрито 1952 року. У 2000 році команда культурного центру «Кінотеатр “Київ”» провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. У «Києві» проходять міжнародні та всеукраїнські фестивалі, спецпроекти, ексклюзивні програми, ретроспективи.

Нагадаємо, першого жовтня роботу припинили два кінотеатри столиці: Україна та Кінопанорама.

Читайте також: Директори кінотеатрів «Жовтень», «Кінопанорама» і «Зелений театр» – про роль публічних просторів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button