Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Туристи у Венеції. Фото: Pixabay

Муніципалітет Венеції запроваджує додатковий податок для туристів, які приїжджатимуть до міста на один день, повідомляє BBC.

Сума податку становитиме від 2,50 до 5 євро на особу, але в піковий туристичний сезон зростатиме до 10 євро. Планується почати обкладати туристів таким податком вже з літа.

«Податок на прибуття» передусім спрямований на пасажирів круїзних лайнерів, які приїздять на один день. Круїзний різновид туризму є дуже поширеним у Венеції – щороку таким чином місто відвідує понад мільйон осіб – і викликає найбільше невдоволення місцевих. Адже пасажири не лише не сплачують за житло, але й харчуються на лайнерах. Тобто практично не лишають у місті грошей, зате смітять та створюють натовпи на вузьких вуличках і каналах.

Туристи, які зупиняються в готелях або орендують апартаменти у Венеції, вже сплачують туристичний збір.

«Кожен, хто перебуває в місті лише від ранку до вечора та робить незначний внесок у прибуток від туризму, натомість посилюючи навантаження на наші комунальні послуги, має розуміти, що це все не безкоштовно», – зазначив Клаудіо Скарпа, голова готельної асоціації Ava.

Технічно збір нового податку буде найпростіше організувати у випадку круїзних туристів. Застосовувати його до тих, хто прибуває у Венецію поїздом або літаком, буде складніше.

Нагадаємо, жителі Праги звернулися до місцевої влади з вимогою обмежити короткострокову оренду помешкань через сервіс Airbnb. Також активісти влаштовують акції протесту в Барселоні, вимагаючи обмежити потік туристів, який завдає незручностей місцевих жителям.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button