Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kievvlast.com.ua

Четвертого січня, КК «Київавтодор» оголосила тендер на проектування веломаршруту з Виноградара у центр – найдовшого з трьох магістральних шляхів велоконцепції Києва. Це перший маршрут з концепції, на проектування якого оголошено конкурс.

Очікувана вартість проектних робіт – 9 922 930 гривень. Проектно-кошторисна документація має бути завершена до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, на початку лютого 2018 року Київрада майже одноголосно ухвалила велоконцепцію Києва. Згідно з нею, до 2025 року в столиці мають прокласти 1 000 кілометрів велодоріжок та три магістральні веломаршрути, серед яких, крім маршруту Виноградар—Центр є Оболонь – Поділ – Центр та Солом’янка-Центр. Маршрут Виноградар—Центр є найдовшим, його протяжність становить 16,7 кілометра.

Головними завданнями концепції стануть: зниження транспортного навантаження на автошляхи, створення комфортного та безпечного середовища для розвитку велосипедного руху, зменшення рівня забруднення повітря, популяризація ідеї пересування містом на велосипеді. Проект веломережі можна переглянути тут.

Раніше міський голова Кличко обіцяв облаштувати усі три маршрути впродовж 2018 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button