Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: glo.ua

«Громадське» наводить відповідь Департаменту комунальної власності стосовно продовження оренди цілісного майнового комплексу «Кінотеатр “Київ”»:

«Листами від 12.10.2018 та від 19.12.2018, враховуючи пропозиції Департаменту культури, Департамент повідомив ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ», що термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатр Київ продовжуватися не буде».

Нагадаємо, четвертого січня 2019 року закінчився двадцятирічний термін оренди цілісного майнового комплексу «Кінотеатр “Київ”».

Як повідомили виданню в департаменті, лист від орендаря (ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”») з проханням продовжити термін оренди було отримано, однак для задоволення прохання цього виявилося недостатньо. Необхідно було також надати звернення Постійної комісії Київської міської ради з питань власності, повідомили «Громадському».

Зазначають, що департамент дійшов остаточного висновку, керуючись листом від Департаменту культури: в ньому було висловлено пропозицію передати кінотеатр до комунальної мережі «Київкінофільм».

Нагадаємо, позиція КМДА стосовно продовження оренди викликала обурення в орендарів приміщення кінотеатру, ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”». Команда культурного центру не отримала офіційної відповіді від Департаменту комунальної власності міста Києва на лист з проханням продовжити термін оренди приміщення на 10 років.

Натомість, наприкінці грудня на сайті КМДА з’явився допис про те, що кінотеатр «Київ» не закриватимуть, однак планують включити до комунальної мережі «Київкінофільм».

З переходом цілісного майнового комплексу до комунальної власності команда кінотеатру, ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”», втратить можливість розвивати КЦ, а менеджери комунальної мережі, за словами команди КЦ, досвіду в розвитку кінотеатрів не демонструють.

Кінотеатр «Київ» було відкрито у 1952 році. У 2000 році команда провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. У «Києві» проходять міжнародні та всеукраїнські кінофестивалі, відбуваються ретроспективні покази.

На думку дирекції КЦ, «Києву» загрожує доля кінотеатрів «Факел» та «Дніпро».

Нагадаємо, першого жовтня роботу припинили два кінотеатри столиці: «Україна» та «Кінопанорама».